200 gram maragarin
4 dl mjölk
1 dl socker
1 ägg
1 kryddmått salt
1 kryddmått hjortronsalt
1,3 dl vetemjöl
Smula jästen i en degbunke.
smält smör i en kastrull och häll i mjölken Låt det bli fingervarmt
och häll över jästen.
Tillsätt ägg socker salt hjortronsalt och 1,3 dl av mjölet.
Arbeta degen blank och smidig
jäs 30 min under bakduk
Dela i 4 x 10 bitar.
Rulla varje bit tillsmal längd och forma till kringlor.
jäs igen övertäckt i 30 minuter.
Grädda 250 grader 6-8 minuter.
Pensla kringlorna med smält margarin
och doppa dem i en blandning av 1 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker.
2 kommentarer:
Tack för receptet!
Ska testa om jag kan baka lika goda
som du gör.
Kram/Solbritt
Det kan bli svårt ;) men lycka till ! Kram!
Skicka en kommentar