50 gram jäst
200 gram maragarin
4 dl mjölk
1 dl socker
1 ägg
1 kryddmått salt
1 kryddmått hjortronsalt
1,3 dl vetemjöl
Smula jästen i en degbunke.
smält smör i en kastrull och häll i mjölken Låt det bli fingervarmt
och häll över jästen.
Tillsätt ägg socker salt hjortronsalt och 1,3 dl av mjölet.
Arbeta degen blank och smidig
jäs 30 min under bakduk
knåda degen smidig på ett mjölat bakbord
Dela i 4 x 10 bitar.
Rulla varje bit tillsmal längd och forma till kringlor.
jäs igen övertäckt i 30 minuter.
Grädda 250 grader 6-8 minuter.
Pensla kringlorna med smält margarin
och doppa dem i en blandning av 1 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker.
2 kommentarer:
Tack för receptet!
Ska testa om jag kan baka lika goda
som du gör.
Kram/Solbritt
Det kan bli svårt ;) men lycka till ! Kram!
Skicka en kommentar